Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Hal Girişi'nden Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'na meşaleli yürüyüş düzenledi.

        Akşam saatlerinde çok sayıda vatandaş, Ankara Hal Girişi önünde bir araya geldi.

        Belediye görevlileri tarafından vatandaşlara Türk bayrakları ve meşaleler dağıtıldı. 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı da vatandaşlar tarafından taşınmaya başlandı.

        Bando takımının ve bir motosiklet grubunun eşlik ettiği yürüyüşte, marşlar söylendi.

        Yürüyüşte Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da vatandaşlara eşlik etti.

        - "Kentimiz 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bugünü bekliyor"

        Vatandaşlarla meşaleli yürüyüşün ardından Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'na ulaşan Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile sahneye çıktı.

        Yavaş, konuşmasında, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayarak, "Şanlı Türk bayrağımızla, Atatürk'ümüzün fotoğraflarıyla süslediğimiz kentimiz 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bugünü bekliyor." dedi.

        Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline getirmek istediklerini belirten Yavaş, şunları kaydetti:

        "Allah nasip eder, sizler de destek olursanız seneye 101. yılımızı bu alanda, Atatürk'ün bize emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği'nde inşallah yine hep beraber kutlayacağız. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere 100 yıldır topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler