Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentte, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Kumrular Caddesi'nden Anıtkabir'e meşaleli yürüyüş yapıldı.

        Çankaya Belediyesince düzenlenen programda, Kumrular Caddesi'nde toplanan kalabalık ellerindeki meşaleleri yakarak yürüyüşe başladı.

        Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan on binlerce kişi, marşlar söyleyerek Necatibey Caddesi ve Gençlik Caddesi'nden Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki caddelerde oturanlar da ellerinde Türk bayraklarıyla pencerelere çıktı.

        Yürüyüşe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti. Başkentliler yürüyüşün tamamlanmasının ardından Anıtkabir'in karşısındaki Anıtpark'ta toplandı.

        Taşdelen, buradaki konuşmasında, Cumhuriyet'in 100. yılını tebrik etti.

        Cumhuriyet'in Çankaya'da ilan edildiğini anımsatan Taşdelen, "Çankaya, Cumhuriyet'in evidir, Çankaya Mustafa Kemal'in evidir." dedi.

        Taşdelen, Cumhuriyet'e nice yüzyıllar dileyerek "Cumhuriyet'i yıkmaya, ülkemizi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadesini kullandı.

        Daha sonra Tan Taşçı, Anıtpark'ta konser verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler