Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Adalet Akademisi (TAA) ve Avrupa Birliği (AB) işbirliğiyle "Uluslararası Aile Hukuku Sempozyumu" düzenlenecek.

        "Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Ortak Projesi" kapsamında, aile mahkemelerinin etkinliğinin artırılması amacıyla, Ankara Hilton Otel'de yarın başlayacak "Uluslararası Aile Hukuku Sempozyumu" üç gün sürecek.

        TAA ve AB işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, diğer ülkelerdeki iyi uygulama örneklerinin karşılaştırması yapılacak ve aksaklıklara çözüm olabilecek alternatif yaklaşımlar 7 ayrı panelde değerlendirilecek.

        "Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması" projesinde, katılımcıların eğitim içeriklerine ulaşabilecekleri ve eğitimlerini uzaktan tamamlayarak sertifikaya hak kazanabilecekleri, 2024 Ocak ayında faaliyete geçecek Aile Hukuku Eğitim Platformunun kurulması planlanıyor. ​​​​​​​Proje kapsamında, hakimler ve Cumhuriyet savcılarına yönelik 4, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacılara yönelik 2, zabıt katibi, mübaşir ve aile mahkemelerinde görev yapan diğer personele yönelik 2 olmak üzere toplam 8 eğitim verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler