Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhuriyet'i geleceğe güvenle taşımayı, kalkındırmayı ve ilelebet payidar kılmayı en önemli vazifeleri olarak nitelendirerek, bakanlık olarak her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf için mücadele ettiklerini bildirdi.

        Güler, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve özlemle andıklarını belirtti.

        Millete esaret prangasının vurulmak istendiği, ümitlerin tükendiği bir dönemde Atatürk'ün istiklal ve hürriyet aşkıyla harekete geçerek liderlik ettiği Milli Mücadele'yi zaferle taçlandırdığını kaydeden Güler, "Şanlı tarihimizin altın sayfalarında müstesna bir yeri olan bu zafer, aynı zamanda onun ne kadar büyük bir komutan ve askeri deha olduğunu göstermiştir." ifadesini kullandı.

        Türk milletinin müstesna lideri Atatürk'ün bıraktığı en büyük mirası, bu yıl kuruluşunun 100’üncü yılına ulaşılan Türkiye Cumhuriyeti olarak tanımlayan Güler, şöyle devam etti:

        "Cumhuriyet'imizi geleceğe güvenle taşımak, kalkındırmak ve bu coğrafyada ilelebet payidar kılmak bizlerin en önemli vazifesidir. Milli Savunma Bakanlığı olarak bu anlayışla, ülkemize yönelecek tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bugünkü büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerini atan Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolundaki hayalleri ve hedefleri, bütün faaliyetlerimizde yolumuzu aydınlatmakta, azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelelerde en büyük motivasyon kaynağımız olmaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler