Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaligraf Mustafa Özcan'ın, "Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi", Nuri Pakdil Edebiyat ve Müze Kütüphanesi'nde sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

        Kaligrafi sanatçısı Mustafa Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 10 Kasım'ı da kapsayan "Atatürk Haftası" dolayısıyla hazırladığı serginin 18 Kasım'a kadar açık olacağını belirtti.

        Mustafa Kemal Atatürk'e ait sözleri kaligrafi formunda yazan Özcan, yaklaşık 9 yıl önce başladığı çalışmasını 3 yıllık yoğun bir sürecin ardından tamamladığını ifade etti.

        - Atatürk'ün sözlerine yönelik ilk sergi

        Sergide yer alan 54 eserin içeriğinin tamamının Atatürk'e ait olmasını istediğini belirten Özcan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, Atatürk'ün sözlerine yönelik ilk kez sergi düzenlendiğini söyledi.

        Kaligrafi sanatının gelişmekte olduğunu anlatan Özcan, Türkiye'de daha çok Arapça harflerin kullanıldığı hat sanatına yoğunlaşıldığını belirtti. Özcan, "Atatürk'ün bizlere armağan etmiş olduğu Latin harfleriyle kaligrafi sanatını yazıyoruz biz. Bu ilk sergim Atatürk sergisi oldu. İmkan olursa bu serginin yurt içi ve yurt dışında da sergilenebileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler