Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşmenin ilişkileri “normalleştirmek için bir adım” olmasını umduğunu söyledi.

        Biden, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Çin Devlet Başkanı Şi ile yapacağı görüşmenin ikili iletişimin tam olarak yeniden tesisi de dahil olmak üzere ilişkileri “normalleştirmek için bir adım” olmasını umduğunu belirten Biden, bunun "bir kriz olduğunda telefonu açıp konuşabilmeyi ve orduların birbiriyle temas halinde olmasını sağlayabilmeyi" de içerdiğini dile getirdi.

        Biden, "Çin'den ayrılmaya çalışmıyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey ilişkiyi daha iyi olması yönünde değiştirmek." dedi.

        Çin halkının halihazırda ekonomik olarak zor durumda olduğunu aktaran Biden, Çin vatandaşlarının iyi ücretli bir işe sahip olmasının herkese faydalı olacağını kaydetti.

        Biden, “Ancak Çin'e yatırım yapmayı istesek de tüm ticari sırlarımızı vermemizi gerektiren durumları destekleyemem.” ifadelerini kullandı.

        ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bu hafta San Francisco'da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi kapsamında yarın yüz yüze görüşecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler