Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yaptığı baskını protesto etti.

        ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri ile beyaz önlüklerini giyen sağlık çalışanları, Filistin bayrağı açtı, İsrail ve ABD aleyhinde pankartlar açarak sloganlar attı.

        Plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Furkan Erol Karabekmez, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Filistin'de yaşanan İsrail soykırımının, sınırları zorlayan yeni bir evresiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

        Gazze Şeridi'ndeki hastanelere ve sağlık merkezlerine İsrail tarafından 300'e yakın saldırı düzenlendiğini belirten Karabekmez, "İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırı, uluslararası hukukun açıkça ihlalidir." dedi.

        - "Beyaz önlüklerimiz Gazze'de masum kanlarına boyanmıştır"

        Şifa Hastanesi'ndeki hastalar ile sağlık personelinin güvenliğinden İsrail ve ABD'nin yanı sıra uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu ifade eden Karabekmez, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nin bodrum katında bombalar patlattığına dikkati çekti.

        Beyaz önlüklerinin Gazze'de masum kanlarına boyandığını belirten Karabekmez şunları kaydetti:

        "Burada tedavi vermeye çalışırken bombalanan, anestezi imkanı olmadan ameliyat olan hastalarının acısını içinde hisseden, ilaç olmadığı için ölümü bekleyen hastalarına yoldaşlık eden Gazze'deki meslektaşlarımızın bombalar altında canları pahasına verdikleri mücadeleyi dünya kamuoyuna haykırıyoruz. Dünyadaki sağlık çalışanlarını ayağa kalkmaya ve bu barbarlığa karşı dur demeye davet ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler