Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Sanayi Odası (ASO) ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında "İş Yeri Deneyimi Uygulamaları Eğitim Programı İşbirliği Protokolü" imzalandı.

        Oda'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu protokol ASO Başkanı Seyit Ardıç ve Rektör Prof. Dr. Murat Yülek tarafından imza altına alındı.

        Protokole göre, ön lisans ve lisans programlarının son yarıyılında, öğrenciler eğitimlerini ASO'da tam zamanlı olarak yapacak.

        Öğrenci kontenjanı ASO tarafından belirlenecek, ayrıca öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri Ostim Teknik Üniversitesi tarafından ödenecek.

        Ardıç, imza töreninde, sanayicinin gündemindeki sorunun uygulayıcı kadro eksikliği, işçi bulamama sorunu olduğunu belirterek, "Gençlerimizin teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitim almalarını sağlamamız gerekiyor. Nasıl ki bir doktor, eğitiminin önemli bir kısmını hastanede hastaları görerek, uygulamalı olarak alıyorsa, mühendislik eğitiminin de aynı şekilde iş başında öğrenmeyle yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Ardıç üniversiteler ve iş dünyasının yakın işbirliği içinde olmasıyla eğitim-öğretim programlarının üretimin gereklerine göre güncel tutulabileceğini de belirterek, "Böylece işverenler aradıkları niteliklere sahip olan iş gücüne ulaşabilecek, gençlerimiz de mezun olduktan sonra daha rahat işe yerleşecek, işsizlik rakamları gerileyecek." değerlendirmesini yaptı.

        Yülek de üniversitenin misyonunun sanayicilere hizmet vermek olduğunu, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da katkı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler