Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz), Ankara'nın Sincan ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamanın, usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi.

        Başkentgaz'dan yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi Gönül Sokak'ta bulunan binanın 8 numaralı dairesinde meydana gelen patlama haberi üzerine, olay yerine intikal eden ekiplerin gerekli müdahaleyi yaptığı ve incelemelerini tamamladığı belirtildi.

        Patlamanın yaşandığı dairenin aboneliğinin Temmuz 2023'te feshedildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Dairede sayaç vanasının mühürlü ve vananın kapalı konumda bulunduğu tespit edilmiştir. İçeri girildiğinde ise daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı fleks hortumun kesik olduğu belirlenmiştir. Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğal gaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu olay, şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler