Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, STK'ler, arama kurtarma dernekleri, akademisyenler, gönüllülerle yapılan çalışmalar ve çalıştaylar sonucunda hazırlanan Afet Müdahale Planı'nı imzaladı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olası afetlere karşı etkili müdahalede bulunmak, kaynakları en etkin şekilde kullanmak ve kenti güvenli yarınlarla buluşturmak adına ulusal ve uluslararası belgelerin rehberliğinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Müdahale Planı" hazırlandı.

        Başkan Yavaş tarafından imzalanan plan, öncelikle kent genelinde ve ülkede yaşanabilecek her türlü afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak ana destek çözüm ortakları ve koordinasyonu sağlamak amacıyla birimlerin uygulama alanlarını kapsıyor.

        Plan, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İl Afet Müdahale Planı, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde elde edilen teknik veriler esas alınarak hazırlandı.

        Planda, Büyükşehir Belediyesinin ilgili tüm birimleri afet mücadelesine dahil edilirken afet anında nasıl müdahalede bulunulacağı, araç ve envanter durumu, personel görevleri ve müdahale tanımları da yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler