Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentte bazı sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri etkinlikle Filistin halkının ve yetim çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.

        Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Kandilleri Yakma Platformu üyeleri yer aldı.

        Platform Başkanı Yasemin Gülmüş, etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarına karşı direnen Filistinlilere her zaman destek olacaklarını vurguladı.

        Platformu Gazze direnişinin sesini duyurabilmek ve oradaki insanların acılarına merhem olabilmek amacıyla hayata geçirdiklerini anlatan Gülmüş, "Her bir Müslümanın kalbinde Mescid-i Aksa vardır." ifadesini kullandı.

        Konuşmasında Hazreti Muhammed'in hadisişerifine de yer veren Gülmüş, "Peygamber efendimiz, 'Orası haşr ve dirilişin gerçekleşeceği yerdir. Gidin ve orada namaz kılın. Çünkü orada kılınan bir vakit namaz, başka yerde kılınan bin vakit namaz gibidir.' buyurmuş. Bizler de bu hadisişerife nail olabilmek için Mescid-i Aksa'ya kandilleri yakıyoruz." dedi.

        Gülmüş'ün konuşmasının ardından program, çocukların seslendirdiği ilahilerle devam etti. Programda yazar Hayati İnanç, Filistin soykırımına yönelik bir söyleşi yaptı.

        İHH Ankara Kadın Kolları üyelerinin açtığı stantlarda Filistin yararına kermes de düzenlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler