Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABD Eğitim Bakanlığı, "Yahudi ve Müslüman karşıtlığı" içerdiği iddia edilen eylemlerle ilgili gelen şikayetler üzerine 7 okul hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

        ABC News'in haberine göre, Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, soruşturmalardan 5'inin "Yahudi", kalan 2'sinin de "Müslüman karşıtı" olduğu iddia edilen eylemler hakkında olduğu aktarıldı.

        Açıklamada, aralarında Cornell Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi'nin de bulunduğu 7 okul hakkında, "Yahudi ve Müslüman karşıtlığı" içerdiği iddia edilen eylemlerle ilgili gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

        Soruşturmaların, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasından bu yana bakanlık tarafından başlatılan bu türdeki ilk soruşturmalar olduğu belirtilen açıklamada, soruşturmalar sonucunda okulların yasayı ihlal ettiği tespit edilirse, federal fonlarını kaybedebileceği ya da daha ileri adımlar atılması için ABD Adalet Bakanlığına sevk edilebileceği ifade edildi.

        ABD Eğitim Bakanı Miguel Cardona, ABC News'e yaptığı açıklamada, soruşturmaların artmasını beklediğini belirterek, amaçlarının "güvenli öğrenme ortamı yaratmak" olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler