Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen konser düzenlendi.

        Diplomatik personel arasındaki müzikseverleri, konserler aracılığıyla Türk müzisyenlerle tanıştırma amacıyla kurulan "Music Life Around Us" grubu tarafından düzenlenen konser, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne ithaf edildi.

        Konsere, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, "Music Life Around Us" grubunun kurucusu Zeynep Erkan, Çello sanatçısı Yusuf Çelik, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

        Çelik'in performans sergilediği etkinlik, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

        Etkinlikte konuşan Dissanayake, 2023 yılının hem Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü hem de Sri Lanka'yla Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

        Bir kadın olarak kazandırdığı haklar dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'e büyük hayranlık duyduğunu ifade eden Dissanayake, "Benim için onun yaptıkları, özellikle de bir ulusun, gelişiminin ve ilerlemesinin kadınlar tarafından savunulduğunu ve kadınların da buna katkıda bulunduğunu kabul etmesi çok önemli." şeklinde konuştu.

        Etkinlik, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler