Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSMAİL KAPLAN - Ankara'nın Çankaya ilçesinde her ayın ilk pazar günü, koleksiyonerler ve antika meraklıları, Ayrancı Antika Pazarı'nda bir araya geliyor.

        Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden getirilen süs eşyası, taş plak, saat, lamba, takı, oyuncak, çarık ve tarım aletlerinin sergilendiği pazar, başkentlilerin yanı sıra başka şehirlerden gelen antika tutkunlarıyla Ankara'da yaşayan yabancıları da ağırlıyor.

        Ankara'dan geçmişe açılan kapı olan antika pazarı, hafta sonları yüzlerce insanı tarihi yolculuğa çıkarıyor.

        - Antika Pazarı'na 10 yıldır geliyor

        Çorum'dan, üzerinde kovboy kıyafetleriyle pazara gelen Sefer Karakaş, antika pazarı için her ay Ankara'ya geldiğini söyledi.

        Burada çocukluğundan parçalar bulduğunu ifade eden Karakaş, "Klasik ve antika ürünleri çok seviyorum. Böyle yerleri gezerek, gençliğimde alamadığım veya almak istediğim bulamadığım şeyleri burada bulmak amacıyla geziyorum." dedi.

        Sefer Karakaş, buradaki atmosferin kendisine huzur verdiğini anlatarak, "10 yıldır her ay geliyorum. Burası Türkiye'nin nadide antika pazarlarından birisi, ülkenin nadide antikacıları geliyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler