Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devletin tüm imkanları seferber ettiğini, yaraların sarılmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

        Yılmaz, yayımladığı mesajında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yürekleri derinden yaraladığını belirterek, "Bu zor zamanda, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır ve güç diliyorum." ifadesini kullandı.

        Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya kalındığını ifade eden Yılmaz, yaraların 85 milyon vatandaşın seferberlik ruhuyla sarıldığını vurguladı.

        Yılmaz, bu süreçte, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı başta olmak üzere belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kolluk kuvvetleri ve gönüllülerin fedakarca çalıştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Bu zorlu süreçte, gece gündüz demeden, canla başla çalışarak, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım elini uzatan herkese şükranlarımı sunuyorum.

        Devlet olarak, tüm imkanlarımızı seferber ederek, deprem bölgesindeki halkımızın yaralarını sarmaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Sağlık, barınma, gıda ve psikolojik destek başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm alanlarda, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz."

        Yılmaz, bu felaket karşısında gösterilen dayanışma ve birlik ruhunun, milletinin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çekerek, "Bu birlik ve beraberliğimiz bizlere gelecek adına umut vermektedir. Devlet ve millet olarak, birbirimize daha sıkı sarılarak, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olmadığını göstermiş bulunmaktayız. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin, ülkemizi her türlü afetten, felaketten muhafaza eylesin." ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler