Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öz Sağlık-İş Sendikası, 6 Şubat 2023'te 11 ilde depremlerden doğrudan etkilenen 30 bin 527 üyesine toplam 66 milyon 144 bin lira deprem yardımı yaptı.

        Sendika başkanı Devlet Sert, yaptığı yazılı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenlere ve 167 sendika mensubuna Allah'tan rahmet diledi.

        Depremin yaşandığı 11 ildeki 30 binden fazla üyelerine sendikanın yardım elinin ilk günden itibaren uzandığını belirten Sert, hem arama kurtarma çalışmalarında hem de acil ihtiyaçların karşılanması noktasında seferber olduklarını bildirdi.

        Depremden doğrudan etkilenen üyelere toplam 66 milyon 144 bin lira nakdi yardım yapıldığını vurgulayan Sert, şunları kaydetti:

        "Deprem bölgesi için bir envanter çıkarttık ve etkilenme derecelerini belirledik. Hayatını kaybedenler, yakınlarını kaybedenler, yaralananlar, evleri yıkılanlar gibi. Bu envanter ölçeğinde yaptığımız taramalarla 30 bin 527 üyemizin çeşitli şekillerde depremden etkilendiğini gördük. Üyelerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belirlenen nakdi yardımları kendilerine ulaştırdık."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler