Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Destici, mesajında, 6 Şubat 2023'te Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinin yaşandığını, depremlerde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 100 binden fazla kişinin de yaralandığını anımsattı.

        Depremlerde tarihi yapıların da bulunduğu çok sayıda binanın yıkıldığına veya ağır hasar aldığına dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:

        "Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Ancak kaybettiğimiz insanlarımızı unutmayacağız ve acılarımız hiçbir zaman dinmeyecek. Deprem ülkesiyiz, deprem kaderimiz ama yaşadığımız depremlerde meydana gelen ölümleri kadere bağlamak, inançlarımızla da bilimle de insanlıkla da izah edilemez. Acılarımızdan ders almaz, geçmişteki hatalarımızı yok sayarsak, gelecekte de aynı acıları yaşamaya mahkum oluruz. Yerel yönetimlere ve onları denetlemekle görevli merkezi hükümete düşen en önemli görev, depremlerde yaşadığımız bina kaynaklı ölümleri sıfıra indirmek olmalıdır. Bu mümkün mü? Evet mümkün…"

        Önce kararlılıkla işe başlanması ve atılan her adımın, alınan her mesafenin, kurtulacak hayatlar olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Destici,"Yüzyılın felaketinin yıl dönümünde, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyor, geride kalanlara sabır, sağlık ve esenlikler diliyorum. Cenabıhak, bir daha ülkemize ve milletimize böyle felaketler, böyle acılar yaşatmasın." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler