Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konstantin Heykeli'nin milattan sonra 4. yüzyıldan kalan orijinal parçalarına dayanarak yapılan gerçek boyutlu rekonstrüksiyonu, Roma’daki Capitoline Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

        İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Korumada Dijital Teknoloji için Factum Vakfı, Fondazione Prada ve Claudio Parisi Presicce tarafından yönetilen Roma Kültür ve Arkeoloji Müfettişliği Ofisi işbirliğinde gerçekleşen çalışma sonucunda oluşturulan Konstantin Heykeli’nin gerçek boyutlu rekonstrüksiyonu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

        Yalnızca baş, sağ kol, sağ bilek, sağ el, sağ diz, sağ kaval kemiği, sağ ayak, sol ayak kısımları günümüze ulaşan heykelin, bu parçaları Mart 2022'de Factum Vakfı'ndan bir ekip tarafından 3 gün boyunca fotogrametri kullanılarak tarandı.

        Her bir parça daha sonra 3D olarak modellenip imparatorluk dönemine ait diğer benzer heykeller kullanılarak oluşturulan heykelin dijital gövdesi üzerine yerleştirildi, ardından malzeme rekonstrüksiyonu gerçekleştirildi.

        Konstantin Heykeli'nin gerçek boyutlu rekonstrüksiyonu, Capitoline Müzesi'nde 31 Aralık 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

        Kolezyum yakınlarındaki Maxentius Bazilikası'nda 15. yüzyılda keşfedilen devasa heykel, geç antik Roma heykel sanatının en önemli örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler