Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı Keltepe bölgesindeki dağlık alanlarda yaşayan geyikler yerleşim yerlerine indi.

        İlçenin Keltepe ve Eğriova yaylalarındaki geyikler, otlamak için dağın eteklerindeki Doğanyurt, Kaplan, Kozağaç, Dudaş mahallelerine kadar inmeye başladı.

        1880 rakımlı yaylalarda yaşayan geyikler, bir süre karınlarını doyurduktan sonra hava kararmadan yeniden yaşam alanlarına geri dönüyor.

        Doğanyurt Mahallesi’nin eski muhtarı İzzet Koçak, geyiklerin korunması ve sayılarının artması için tüm bölge sakinlerinin çaba sarf ettiğini belirterek, “Bölgemizde avlanmak yasak. Avlanma yasak olduğu için geyikler kendilerini güvende hissediyor ve yavruları ile birlikte sürüler halinde mahallenin arazilerine, hatta bahçelerine kadar iniyor, köyümüzün içine kadar evlerimizin önüne kadar geliyorlar. Buraya kaçak avcı asla giremez. Halkımız dışardan gelen yabancıları hemen tanır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler