Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

        Akarca, mesajında, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirterek, "Dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelede emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

        - "TBMM birlik ve beraberliğin zemini olmaya devam ediyor"

        Danıştay Başkanı Yiğit de yayımladığı mesajında, Türk milletinin 104 yıl önce bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için aynı mücadele ruhu etrafında birleşerek TBMM'yi kurduğunu belirtti.

        TBMM'nin bugün de millet iradesinin tecelligahı ve demokrasinin teminatı olarak birlik ve beraberliğin zemini olmaya devam ettiğini vurgulayan Yiğit, mesajında şunları kaydetti:

        "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününün çocuklara armağan edilerek bayram ilan edilmesi en kıymetli hazinemiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiğimiz önemin nişanesi olduğu gibi onları, vatanını ve milletini seven, ülkesi için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirme sorumluluğunu da bizlere yüklemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler