Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, "1 Mayıs'ın ruhuna gölge düşürülmemesi ve Taksim'in milyonlara açılması çağrısını yinelediklerini" belirtti.

        Taşçıer, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Valisi Davut Gül'ün "Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılacağını ifade ettiğini" kaydetti.

        Anayasa Mahkemesinin daha önce "Taksim Meydanı yasağını anayasaya aykırı bulduğunu" belirten Taşçıer, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılacağına ilişkin mesajları son birkaç gündür almaya başladıklarını ifade etti.

        Geçmişte meydan kutlamalara açıldığında "bayram gibi geçti" diye anlatıldığını aktaran Taşçıer, şunları kaydetti:

        "İktidara bu yasakçı ve 'ben yaptım oldu' anlayışında ısrar etmemesi, Anayasa Mahkemesi kararına karşı gelinmemesi, 1 Mayıs ruhuna gölge düşürülmemesi ve Taksim'in milyonlara açılması çağrımızı yineliyoruz. 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler