Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemer İlçe Sağlık Müdürlüğü, akciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 90'ının tütün ve tütün ürünlerinin kullanımından kaynaklandığı uyarısında bulundu.

        Müdürlükten "Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla yapılan açıklamada, erkekler arasında en sık görülen, kadınlarda ise üçüncü sırada yer alan akciğer kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı, tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Kanserin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren hastalık grubu olduğu belirtilen açıklamada, "Akciğer kanserlerinin yaklaşık yüzde 90'ı tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı ile oluşmaktadır. Dolayısıyla sigara içiminin engellenmesiyle akciğer kanseri tanısının yüzde 90'a kadar önlenebileceği tahmin edilmektedir. Akciğer kanseri için diğer risk faktörleri arasında pasif içicilik (sigara), akciğer kanseri yönünden aile öyküsünün varlığı, radyasyon maruziyeti, hava kirliliği ve tüberküloz yer almaktadır." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, akciğer kanserinin belirtileri arasında, geçmeyen ya da giderek kötüleşen öksürük, öksürürken kan veya kanlı balgam çıkarmak, derin nefes alırken, öksürürken veya gülerken kötüleşen göğüs ağrısı, nefes darlığı, sürekli tekrarlayan veya geçmeyen bronşit, zatürre gibi akciğer enfeksiyonları olduğu vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler