Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllardan beri çatışma, şiddet ve baskı altında olan Filistin'de son bir aydır İsrail'in, orantısız bir güç kullanarak gerçekleştirdiği zulmün en ağır şekilde kınandığı belirtildi.

        Açıklamada, yıllardır açık hava hapishanesi olarak adlandırılan Filistin'de binlerce masum insanın öldürülmesi, hastanelerin, eğitim kurumlarının, sivil yerleşim yerlerinin yok edilmesi, yaşama tutunmaya çalışan insanların temel ihtiyaçlarının karşılanacağı hiçbir alan bırakılmaması bölgenin artık bir soykırım kampına dönüştüğünün apaçık göstergesi olduğu aktarıldı.

        21. yüzyılda dünyanın gözleri önünde böylesi ağır bir vahşetin yaşanıyor olmasının kabul edilemeyeceği belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

        "Bu nedenle, Filistin'de masum insanlara uygulanan zulmün son bulup ateşkes ilan edilene kadar bu konuda sessiz kalan veya destek veren hiçbir kurum veya temsilciyle işbirliği yapmayacağımızı açıklıyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak yaşanan bu insanlık dramına bir an önce son verilmesi için başta akademik camia olmak üzere tüm insanlığı sağduyulu olmaya ve insanlığın vicdanına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler