Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, 'Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik' ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, plan çerçevesinde bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanında çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

        Küresel iklim değişikliği, afet, su kıtlığı, salgın ve nüfus artışı gibi etkenlerin son zamanlarda doğal kaynakların, en uygun kullanımını sağlayacak etkin planlama sürecini zorunlu hale getirdiğini anlatan Rüzgar, arz, talep miktarı ve yeterlilik oranlarına göre tarımsal üretim planlanmasının önemine vurgu yaptı.

        Rüzgar, ülkede gıda arz güvenliğinin sürdürülebilir olmasını sağlayacak planlama ile hem üreticilerin gelir düzeyinin artırılacağını hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını dile getirerek, "Amacımız verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi arttırmak. Bu planlama ile bir ürün ne zaman, nerede, nasıl, ne için, ne kadar üretilecek, ne kadar destek verilecek, belirlenecek. Stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler