Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tapu ve Kadastro teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Nazilli Tapu Müdürlüğü çalışanları İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

        Yoğun mesaileri arasında 15 dakikalığına mola veren tüm çalışanlar, çelenk sunma töreninin hemen ardından mesailerine geri döndü.

        Nazilli Tapu Müdürü Sezgi Çelik ve beraberindeki çalışanlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenledikleri çelenk sunma programının ardından kutlama mesajından bulundu. Sezgi Çelik, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kökleri çok daha derinlerde olan Tapu ve Kadastro ailesi olarak Teşkilatımızın, her yıl 21 Mayıs gününü kuruluş yıldönümü olarak kutlamaktayız ve bugün de 171. yılını kutlamaktan mutluluk duymaktayız. Ülkemizde ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhanei Amire Kalemi adıyla kurulmuştur. Daha sonra Tapu Umum Müdürlüğü Teşkilatı, 1924 yılında kurulmuş ve 1925 yılında da Kadastro Birimi ilave edilmek suretiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bugünkü yapısına kavuşturulmuştur. Misyonumuz taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmaktır. Vizyonumuz ise, Taşınmazlara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olmaktır.

        Teşkilatımız, inovasyon çalışmalarıyla, çağın yenilik ve gerekliliklerine uygun vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelere imza atmıştır. Özellikle teknoloji anlamında yenilikler getirmiş ve halen bu yenilikleri vatandaşların daha etkin, daha hızlı ve daha güvenli işlem yapabilmeleri için geliştirmeye devam etmektedir. Son yıllarda yapılan gelişmelerden kısaca bahsedecek olursak; Ülkemizin Kadastrosu bitirilmiş, tapu sicilleri oluşturulmuş ve daha sağlam temellere oturtulmuştur. Geleneksel Kadastro (iki boyutlu) anlayışından çıkılarak üç boyutlu şehir modelleri ve Kadastro Projesi çalışmaları sonucunda iki boyutlu altlıkların üç boyutlu akıllı verilere dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulması çalışması başlatılmıştır” dedi.

        “WebTapu sistemi getirilen yeniliklerle daha etkin”

        WebTapu sistemi ile ilgili getirilen yeniliklerin etkin şekilde devreye sokularak sokulduğunu da ifade eden Çelik, “Bu yenilikler kapsamında Edevlet üzerinden, taşınmaz maliki; kendi taşınmazının bilgilerini görebilmekte, kendi taşınmazına ait bilgileri başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilmekte, Tapu Müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusu yapabilmekte, Tapu Müdürlüğüne Bizzat gitmeden (Örneğin vekaletname vermiş olsa da ) taşınmazları üzerinde işlem yapılmaması yönünde beyan tesis edebilmekte veya tesis ettiği beyanı kaldırabilmektedir. Mimari projelerin elektronik ortamda ilgili kurumca gönderilmesine başlanmış, hem Tapu Müdürlüğü arşivini rahatlatmak, hem de işlemin sıhhati ve seri bir şekilde olması bakımından kolaylık sağlamaktadır” dedi.

        “eipotek”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler