Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde toplanan bir grup Roman vatandaş, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

        Balıkesir Roman Federasyonu tarafından organizasyonuyla Eski Bayramyerinde toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhinde sloganlar atıp tekbirler getirerek Kurşunlu Caddesi'nden yürüyüp Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinliler için dua okundu.

        Federasyon Başkanı Oktay Sümertaş, yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını bir katliam ve cinayet olarak nitelendirdi.

        Kudüs'ün Müslümanların onuru ve kırmızı çizgisi olduğunun altını çizen Sümertaş, "Bütün dünya İsrail'in zulmüne sessiz kalsa da biz kalmayacağız. Devlet terörü işleyen İsrail mazlum Filistinli kardeşlerimizi şehit ediyor. İsrail'in Filistin halkına yaptığı her zulmün ve katliamın hesabını sormak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kudüs için Mescidi Aksa için Filistin halkının onurlu mücadelesini tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler