Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi üyeleri, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla il sınırları içinde yaşayan Cumhuriyet ile aynı yıl doğumlu vatandaşları ziyaret etti.

        Cumhuriyet’in ayakta kalan "ulu çınarları", Cumhuriyet’in ilk dönemine ait çocukluk anılarını ve büyüklerinin anlattıkları Kurtuluş Savaşı anekdotlarını kendilerini ziyarete gelen Şehre Vefa Meclisi üyeleriyle paylaştı. Ziyaretlerde duygulu anlar yaşandı.

        Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

        "İlk olarak il sınırlarımız içinde ikamet etmekte olan 1923 yılı doğumluları tespit ederek işe başladık. Yaptığımız araştırma sonucunda 14 ilçemizde 24 vatandaşımızı tespit ettik ama ne yazık ki 7'si sağlık problemleri nedeniyle ziyarete uygun değildi. Biz de Karesi, Balya, Kepsut, Burhaniye, Edremit ve Susurluk'ta bulunan kıymetli büyüklerimizin aileleri ile muhtarlarımız vasıtasıyla irtibata geçerek ziyaret talebimizi ilettik. Sağ olsunlar hiçbiri davet talebimizi geri çevirmedi. Yaptığımız ziyaretler kah hüzünlü anıları kah eğlenceli anıları dinledik. Ziyaretlerimiz esnasında en vurucu an götürdüğümüz hediyeler arasında olan şanlı Türk bayrağımızı çıkardığımızda 100 yaşındaki ulu çınarların gözyaşlarını tutamamasıydı. Bizler de bu sahne karşısında duygu dolu anlar yaşadık. Onların bu ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti görünce bizler de ziyadesiyle mutlu olduk. Bu vesileyle Cumhuriyet’i bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve dualar ile yad ederken, al bayrak altında olmaktan gurur ve onur duyan tüm aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler