Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Alıçlı köyü mevkisinde bulunan tarihi Pisyar Köprüsünde incelemelerde bulundu.

        Tarihi köprü alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Güngör, Alıçlı köyü mevkisinde bulunan tarihi köprünün büyük kısmının yıkıldığını söyledi.

        İpek yolunun geçmişteki önemli geçiş güzergahlarından biri olan köprünün restore edilmesi amacıyla çalışma başlatıldığını bildiren Güngör, tarihi köprünün restorasyonu için gerekli başvuruları yaptıklarını belirtti.

        Güngör, şöyle konuştu:

        "İlçemizde bugüne ulaşan önemli tarihi yapılardan biri olan köprüyü restore ederek hem kullanıma açmış hem de mesire alanımızın yanı başında olan köprümüz ile ilçe ve bölge turizmine destek sağlamış olacağız. Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile gerekli çalışmaların yapılması için başvurularımızı yaptık. Yatırım programına alınan köprümüzün proje onayları ve yatırım süreçlerini takip ederek, restorasyonu tamamlamak istiyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler