Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te pazar tezgahlarında yer alan kültür mahtarı adeta sofraların vazgeçilmesi oldu.

        Bilecik Hürriyet Mahallesinde bulunan Kapalı Pazarda tezgahlarda kilosu 8 TL'den satılan mantara Ramazan ayında da vatandaşlar ilgi gösterirken, satıcılar bu ayda restoranların taleplerini yetiştiremiyorlar.

        Kültür mantarının Antalya'nın Korkuteli ilçesinden geldiğini belirten satıcı Hasan Yıldız, "Ramazanda müşterilerimiz mantara ilgisi büyük. İftar sofralarını süsleyen mantarı ayrıca işletmeler de talep ediyor. Ramazanda iş yerlerinin mantar talebi çok yoğun. Bilecik hariç İstanbul, İzmit, Adapazarı bölgesine Antalya'dan mantar geliyor. Oradan her gün 45 araba çıkar dağıta, dağıta İstanbul Bayrampaşa’ya kadar gidiyor. Ben haftada 6 gün pazara çıkıyorum ve 1 haftada 7080 kasa kültür mantarı satıyorum. Her pazarda 10 15 kasa hemen, hemen satıyorum. Mantarlarımız her akşam taze geliyor. Mantar borsa gibi arz talep meselesi kıt olduğu zaman yükselir çok olduğu zaman fiyatı düşer” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler