Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'in Tatvan ilçesinde açılan Yaşam Merkezi'nde yaşlılara sağlık hizmeti veriliyor.

        İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Ekici, yaptığı açıklamada, Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezinin hizmet vermeye başladığını söyledi.

        Yaşlıların sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak istediklerini anlatan Ekici, şunları kaydetti:

        "Burada bir hekim, bir hemşire, iki yaşlı sağlık bakım personeli ve bir şoför olarak hizmet vermekteyiz. Hastaların hastaneden eve, evden hastaneye nakli organize edilerek tıbbi bakımı için gerekli hizmet koordinasyonu merkezimiz tarafından sağlanmakta. İhtiyaç halinde merkezimizde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve manevi destek uzmanı da görevlendiriyoruz. Merkezimizde 80 ve üzeri yaşa sahip bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi, desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması ve gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi hedeflenmekte. Merkezimiz açıldığı günden bu yana 120 yaşlımıza hizmet sunuldu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler