Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'in Ahlat ilçesinde İkikubbe Mahallesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, son günlerde sayıları artan sahipsiz hayvanlar sorunun çözülmesini istedi.

        Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek açıklama yapan İkikubbe Mahallesi Muhtarı Çetin Aydaner, belediye ekiplerinin müdahale etmesine rağmen sahipsiz hayvan sayısının arttığını söyledi.

        Özellikle çocukların okula gidiş gelişlerde sorun yaşadığını anlatan Aydaner, "Kış mevsimi dolayısıyla sahipsiz hayvanları şehir merkezine bırakıyorlar. Belediye topluyor ama yine de sayıları artıyor. Bu durumdan özellikle öğrenciler etkileniyor. Gerekli yerlere müracaat ettik. Bir an önce sahipsiz hayvanlar konusuna çözüm bulunmasını istiyoruz. Çocuklar korkudan okula gidip gelemiyor." diye konuştu.

        Mahalle sakinlerinden Ejder Ademoğlu ise başıboş hayvanlar nedeniyle çocuklarını okula götürüp getirmekte zorlandıklarını belirterek, "Köpekler çocuklara saldırıyor. Mahallemizde köpek sayısı arttı. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu şekilde devam ederse çocuklarımızı okula göndermek istemiyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler