Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSAAA)- Bursa'nın Keles ilçesinde Japonya merkezli bir firma öncülüğünde kurulan seralarda 100'den fazla kadının istihdamıyla süs bitkisi tohumu yetiştirilecek.

        Merkezi Japonya'da bulunan süs bitkileri firması ilk etapta Keles'in Epçeler, Gelemiç, Kıranışıklar ve Yazıbaşı mahallelerine 9 profesyonel sera kurulu gerçekleştirdi. Bölgedeki 100'den fazla kadının istihdam edileceği seralarda yetişen süs bitkilerinin tohumları, ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

        Firmayı ilçeye davet ederek sera kurulumuna öncülük edenler arasında yer alan Keles Köy Dernekleri Koordinatörü ve Dağ-Der Yönetim Kurulu üyesi Emre Kahraman, Japon firmanın Bursa Müdürü Saadettin Tezyener ile bir araya geldi.

        Kahraman, Japonya merkezli firmanın Keles'e yatırım yapmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bir nevi 'bacasız sanayi' olarak nitelendirdiğimiz seralarda doğaya zarar vermeden, doğa ile iç içe süs bitkisi tohumu yetiştireceğiz bu kırsal mahallelerimizde bir nebzede olsa nüfusa doğrudan etki ederek özellikle kadınlarımıza yönelik istihdam sağlanacak. İnsanımız firma sayesinde kazanç elde edecekler. Alanında kendini ispat etmiş bu kurumsal firmamızın talebimizi dikkate alarak ilçemize yatırım yapmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. İlginiz ve destekleriniz için firmanız yetkili ve çalışanlarına ilçemiz adına teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

        Tezyener ise Uludağ'ın eteklerinde yer alan ilçeleri iklimden dolayı tercih ettiklerini anlattı.

        Uzun yıllar bölgede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Tezyener, şunları kaydetti:

        "1100'den fazla yöre insanına istihdam sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Genel merkezimiz başta olmak üzere bizler yöre insanının çalışmalarından çok memnunuz. Sizlerdeki bu istek bizlere de moral oluyor ve sizlere daha çok faydalı olmak, daha da çok katkıda bulunmak istiyoruz. Bizler size, yöre insanına güveniyoruz. 80'den fazla ürün çeşidimiz var. Bu ürünleri Keles ilçemizin bütün köylerine yaymak istiyoruz. Seraların kurulumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler