Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Biga ilçesi Gümüşçay beldesinde, belediye tarafından "Atatürk'ün sevdiği yemekler" temalı yemek yarışması düzenledi.

        Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği yemeklerden oluşan Selanik böreği, höşmerim tatlısı, etsiz kuru fasulye ve pirinç pilavı menüsünün hazırlandığı yarışmaya biri erkek 8 yarışmacı katıldı.

        Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yarışmayı "Gümüşçay'da herkes Cumhuriyet'in yüzü olacak." sloganıyla başlattıkları Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlediklerini bildirdi.

        Yarışmacılara başarılar dileyen Pastırmacı, dereceye girenlere ödüllerinin 28 Ekim'de verileceğini ifade etti.

        Katılımcılardan Nahide Özkan'ın, jüri üyelerine menüsünü tattırdığı sırada duygulu anlar yaşandı.

        Ailesinin Selanik göçmeni olduğunu aktaran Özkan, şöyle konuştu:

        "Kurtuluş Savaşı'ndan önce Pazarcık'a yerleşmişler. Annemin dedesinin bakkal dükkanı varmış ancak savaşta talan olmuş. Atatürk ve silah arkadaşları uğrak yeri olarak onların evini tercih etmişler. Büyüklerim onları misafir etmişler. Selanik böreğini yaparlarmış fakat o zamanlar imkanlar kısıtlı olduğu için ıspanak yokmuş, yetiştirdikleri tavuğu kesip tavuklu olarak yapmışlar. Atatürk mütevazı adammış. Memleket çok zorlukla kazanılmış, annem ağlayarak anlatırdı. Annemin çocukluğunda Atatürk, Bursa Merinos Fabrikası'nın açılışına gelmiş. Çocukları çok severmiş. Annemler de yanlarına gidermiş. Hatta annem metrobüste bu anısını paylaşmıştı. Tüm gençler de Atatürk'ü görmüş bir teyze diye kalkıp annemin elini öpmüşlerdi. Ne mutlu bize."

        Yarışmanın birincisi Derya Başçeşme ise Atatürk'ün sevdiği yemekleri yapmaya çalıştığını, Selanik böreğinin el açması olması nedeniyle biraz zorlandığını ifade etti.

        Etkinliğe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan ve yönetimi ile Gümüşçay halkı katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler