Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tasarladıkları müzik aletleriyle Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinde ritim çalışıyor.

        Ders kapsamında yapılan uygulamalar öğrencilerin zamanlama duygusu, konsantrasyon süresinin artması, hafızanın gelişmesi, duyulan ritmin ya da müziğin beyin, kulak ve ellerle koordinasyonunun sağlanması, dinlemeyi ve grup çalışmasını öğrenmelerine katkı sağlıyor.

        Öğrenciler, sınıf öğretmeni Feyzanur Döğücü gözetiminde yoğurt kovası, deterjan bidonu, köpük bardak, karton gibi dönüştürülebilir malzemelerden müzik aletleri yapıyor.

        Tasarladıkları müzik aletleriyle haftada 2 ders saati ritim çalışması yapan çocuklar, hafıza gelişimi, konsantrasyon ve dinlemeyi öğrenme gibi beceriler kazanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler