Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan Kılıçdaroğlu'na mektup

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kişisel web sitesinden 17 Aralık Darbe Girişiminin yıl dönümünde Kılıçdaroğlu’na açık mektup" başlıklı bir yazı yayımladı.

        Akış, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında 17-25 Aralık sürecine ilişkin "Parlamento bir soruşturma komisyonu kurdu ve üzülerek ifade edeyim: Bu soruşturma komisyonu dosyayı kapattı, savcı da kapattı, hâkim de kapattı. Amerika’da görüşülen davadan rahatsızım. Türkiye’de işlenen bir olayın kirliliği Amerika’da temizlenmemeli, burası temizlemeli, bizler temizlemeliyiz" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

        REKLAM

        "O gün neredeysem bugün de oradayım. O gün verdiğim kararın sonuna kadar arkasındayım. Bugün aynı durum olsa, yine aynı kararı veririm." diyen Akış şunları kaydetti:

        "O gün, dört eski bakan üzerinden ülkemize çekilmek istenen operasyonun, “…7 Şubat MİT krizinden, MİT tırlarının durdurulması hadisesinden, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan özel toplantının dinlenmesinden ve servis edilmesinden, o dönem Başbakanlık makamındaki Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisine böcek konulmasından, sosyal medya üzerinden piyasaya sürülen montaj ses kayıtlarından, savcı kılığına girmiş bir terör örgütü üyesinin kasıla kasıla “bu devletin sahibi biziz” edasıyla emniyeti basmasından ve emniyet güçlerine hukuksuz fezleke dayatmasından ayrı olmadığını…” ifade etmiştim. Davanın hukuki olarak meşruiyetsizliği ve dikkatini çektiğim siyasal mahiyeti doğrultusunda o gün bu kararı verdim.O gün, dört eski bakan üzerinden ülkemize çekilmek istenen operasyonun, “…7 Şubat MİT krizinden, MİT tırlarının durdurulması hadisesinden, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan özel toplantının dinlenmesinden ve servis edilmesinden, o dönem Başbakanlık makamındaki Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisine böcek konulmasından, sosyal medya üzerinden piyasaya sürülen montaj ses kayıtlarından, savcı kılığına girmiş bir terör örgütü üyesinin kasıla kasıla “bu devletin sahibi biziz” edasıyla emniyeti basmasından ve emniyet güçlerine hukuksuz fezleke dayatmasından ayrı olmadığını…” ifade etmiştim. Davanın hukuki olarak meşruiyetsizliği ve dikkatini çektiğim siyasal mahiyeti doğrultusunda o gün bu kararı verdim"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ