Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR´davaliliğin kent genelinde 1 gün süreyle izinsiz etkinliklere yasak getirmesine rağmen basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis tarafından çevresi sarılan grup, ikinci ikazın ardından dağıldı.

        Kayapınar ilçesindeki Rojava Parkı´nda Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve yeni ismi Demokratik Halklar Partisi (DHP) olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyelerinin de olduğu grup, basın açıklaması yapmak için toplandı. Polisin, valiliğin yasak kararını açıklamasına rağmen grup, oturma eylemi başlattı. Polis ekipleri tarafından çevresi sarılan gruba, emniyet amiri 3 kez ikaz yapılacağını söyledi. Bunun üzerine grup oturmayı sürdürmeye devam etti. İkinci ikazın ardından grup, dağılarak alandan ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler