Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Artık gitme zamanı geldi

        ABD'nin 10 yıldır aradığı El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in, Pakistan'da düzenlenen bir operasyonla öldürülmesi, Amerikan askerlerinin artık Afganistan'ı terketmesi gerektiği görüşünü ortaya çıkardı.

        2011 yılında Amerikan kuvvetlerinin Afganistan'a girmesi ve o dönemde görev başında olan eski ABD Başkanı Geroge Bush'un Ladin'in "ölü ya da diri" ele geçirilmesi çağrısında bulunmasından beri Amerikan kamuoyu El Kaide liderinin Afganistan'da saklandığına kesin gözüyle bakıyordu. İlerleyen yıllarda Ladin'in bir türlü yakalanamaması toplumun bir kesiminde Afganistan'ın terkedilmesi gerektiği düşüncesini ortaya çıkarmış ancak diğer bir kesim de Ladin yakalanana kadar bu ülkenin terkedilmesine şiddetle karşı çıkmıştı.

        Ancak Ladin'in Pakistan'da öldürülmesi, Amerikan kamuoyunun fikrini tamamen değiştirdi. Bugün ülkenin hemen hemen tamamı Pakistan'ın çok daha tehlikeli bir ülke olduğu ve Afganistan'da bugüne kadar yapılan her şeyin "lüzumsuz" olduğu görüşünde birleşiyor. Ülkedee artık 'burayı terkedelim' ifadesi yüksek sesle dile getiriliyor.

        Amerikan medyası da bugünlerde Ladin'in öldürülmesinin ardından artık Afganistan'da ABD askerlerinin bulunmasının ne kadar gerekli olduğunu tartışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ