Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu YPG o silahların fotoğraflarını yayınladı, ABD'nin YPG'ye gönderdiği silahların fotoğrafları yayınlandı, ABD'den YPG'ye silah yardımı.

        ABD, Kobani'yi IŞİD'e karşı savunan Kürt kuvvetlerine havadan silah yardımı yaptığını açıklamıştı. YPG'ye yakın internet siteleri de, söz konusu silah ve mühimmatların fotoğraflarını yayınladı.

        YPG sözcüsü, yardımların IŞİD'e karşı yaptıkları savaşta kendilerine büyük yardımı olacağını söyledi. Uçaklarla gönderilen yardımların 14 tonluk silah ve mühimmat ile 13 tonluk tıbbi yardımdan oluştuğu belirtildi.

        YPG Kobani Sözcüsü Şoreş Hesen "ABD uçaklarının gönderdiği cephane ve ilaç yardımları Kobani'ye ulaştı. Gönderen taraflara teşekkür ediyoruz." dedi. YPG Basın Sözcüsü Polat Can da mühimmat ve silahların kendilerine ulaştığını söyledi. YPG'nin sosyal medya hesaplarından kamyonlara yüklenmiş silah ve mühimmatların fotoğrafları yayınlandı.

        ABD ve Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından bölgeye ulaştırılan silah ve mühimmatların, Şanlıurfa'daki Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında bulunan YPG ana karargahında istiflendiği bildirildi.

        YPG güçlerine Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından da silah yardımı yapıldığı ifade ediliyor.

        IŞİD'e karşı savaşmak üzere Türkiye üzerinden Kobani'ye geçiş yapacak Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü olan Peşmerge sayısının ilk etapta 2 bin 600 kişi olacağı belirtiliyor.

        PEŞMERGE KOBANİ'YE SAVAŞÇI GÖNDERMEYE HAZIR

        Öte yandan Reuters'a açıklamalarda bulunan Peşmerge sözcüsü, Peşmergenin Kobani'ye savaşçı göndermeye hazır olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ