Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Seks, bir ülkenin geleceğini kurtarabilir mi?, Danimarka'da yayınlanan kamu spotunun ilginç bir çağrısı var!

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        2014 yılı doğum oranı %27 olan Danimarka, tarihinin en düşük bebek nüfusuna sahip olunca bir seyahat şirketi kolları sıvadı.

        Yaşlı nüfusa oranla genç nüfusun oldukça düşük olması ve hükümetin konu hakkında yetersiz kalması ülke geleceği açısından tehlikeli görüldüğü için Danimarkalı çiftlere 'tatile çıkın ve seks yapın' mesajı veiliyor.

        Yayınlanan videoda gebe kalma oranlarının en çok tatillerde gerçekleştiğinin altı çizilirken, tatile çıkacak çiftlere özel indirimlerin de sağlanacağı belirtiliyor. (Özellikle kadınların yumurtlama dönemine denk gelen tatillerde ekstra indirim vaadediliyor) Üstelik, çıkılan tatilde gebe kalınırsa ve bebek sorunsuz bir şekilde dünyaya gelirse, şirket bebeğin masraflarını karşılayacağını iddia ediyor.

        Danimarkalı Psikiyatri uzmanı Birgit Dagmar, seyahat etmenin ve yeni deneyimler yaşamanın ilişkileri olumlu yönde etkilediğini belirtirken, çiftlerin birbirlerini daha farklı pencerelerden görmeye başladıklarını, bunun beyindeki 'endorfin' salgısını artırarak seks arzusu doğurduğunu söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ