Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Bu bebek gerçeğin ta kendisi!, Selülitleri, çatlak izleri, birkaç fazla kilosu ile "gerçek güzeldir" mesajı veren bebek piyasada

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Bir deri bir kemik, yüzü bol makyajlı, hep şen şakrak ve kusursuz gibi görünen Barbie bebek imajını unutun, karşınızda gerçekçi oyuncak bebek Lammily!

        Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde yaşayan grafik tasarımcı Nickolay Lamm, Lammily'yi yaratırken "gerçeğin de güzel olduğu" mesajını vurgulamak istediğini söylüyor.

        Barbie'nin aksine 19 yaşında normal bir genç kızın sahip olabileceği, tartışmalı "ideal güzellik" anlayışının kusur olarak gösterse de kusur olmayan detaylar Lammily'de var; selülitler, kalçalarda birkaç fazla kilo, normal kalınlıkta bacaklar... Hatta kutunun içerisinde sivilce ve çatlak izi çıkartmaları dahi var!

        Lammily'nin erkek versiyonu için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Lamm Washington Post'a verdiği röportajda bazı ipuçları veriyor;

        Belki biraz alnı açılmış olabilir, göbeğinde de birkaç fazla kilosu olabilir... Kutuya göğüs kılı eklemeyi düşünüyorum.

        Bebeğin tanıtım videosunda ise ideal güzellik algısının oluşmasında sıklıkla kullanılan photoshop hileleri de açık edilmiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ