Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan'da kaçak göçmen taşıyan Türk gemisine operasyon, Türk gemisi Girit'e çekiliyor.

        Yunanistan'ın Girit Adası yakınlarında motorunda arıza meydana gelince sürüklenmeye başlayan Türk kuru yük gemisi ’Barış’ın yaklaşık 700 kaçak göçmen taşıdığı ortaya çıktı. İtalya'ya gitmeye çalıştığı belirtilen gemi, bölgeye gönderilen Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Super Puma helikopteri ve bir fırkateyn yardımıyla Girit'e çekiliyor.

        Yunanistan’da yayın yapan ’www.flashnews.gr’ internet sitesinin haberine göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 700 kaçağı taşıyan ’Barış’ adlı Türk kuru yük gemisi, Girit Adası’nın güneydoğusunda 30 mil açıkta Lerapetra olarak bilinen bölgede arızalandı. Mekanik arızası olduğu belirtilen 75 metre uzunluğundaki gemi fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

        İtalya'ya giden Kiribati bandıralı gemideki göçmenlerin ilk tespitlere göre Suriye ve Afganistan kökenli olduğu ifade edildi. Kötü hava koşullarının, kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği açıklandı.

        Geminin Girit adasına çekilmesinin ardından göçmenlerin sağlık kontrolünden geçirileceği, sağlık birimlerinin olası bir “Ebola” virüsü tehdidine karşı hazır bekletildiği bildirildi. Gemide göçmenlerin dışında silahlı kişilerin de olduğu öne sürüldü.

        "GİRİT’TE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU"

        Lerapetra Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kaçaklar için bugün sabah saatlerinde kriz masası oluşturulduğu belirtildi. Belediye Başkanı Kalantzakis Theodosius, Kamu Düzeni Bakanlığı Genel Sekreteri Seraphim Tsokas, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, 3 milletvekili ve doktorların katıldığı toplantı sonrası bir açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Theodosius tarafından yapılan açıklamada, "Kentimize getirilecek kaçakların sağlık durumları ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Resmi kurumlar ve sivil örgütlerin desteği ile hazırlıklarımızı ve eylem planımızı tamamladık, kaçaklara her türlü yardımı yapacağız. Öncelikle buraya ulaşmalarını bekliyoruz" dedi.

        Öte yandan Yunan internet sitesi www.createpost.gr, 3 haftadır Akdeniz’de aç susuz dolaştırıldıkları ileri sürülen kaçakları taşıyan geminin ambarında çekildiği ileri sürülen ve kaçakların yorgunluktan bitkin halde olduğunu gösteren bir fotoğraf yayınladı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ