Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD Iraklı bakanın akrabalarını kaçırdı, IŞİD Savunma Bakanı Ubeydi'nin akrabalarını kaçırdı.

        IŞİD'in son saldırılarını Irak hükümet yetkilileri ve onların yakınlarına yönelttiği bildiriliyor. Terör örgütü IŞİD militanlarının, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin aralarında kardeşleri ve kuzenlerinin de bulunduğu 78 akrabasını kaçırdığı iddia edildi. IŞİD militanlarının bu olaydan bir gün sonra Irak'ın kadın parlamento adaylarını idam ettiği bildirildi.

        Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi’nin Musul’da yaşayan 78 akrabası, IŞİD militanlarınca kaçırıldı. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul sorumlusu İsmet Recep, kaçırılan 78 kişinin Savunma Bakanı’nın kardeşleri ve yakın akrabalarından oluştuğunu söyledi. Militanlar, 18 Kasım’da Ubeydi’nin Musul merkezinde bulunan evine el koymuştu.

        Savunma Bakanlığı'ndan adını vermek istemeyen üst düzey bir yetkili de bu bilgiyi doğruladı. Yetkili, IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'da kontrolü sağlamasından bu yana Ubeydi'nin kentteki Ed-Dendan bölgesinde bulunan evini de karargah olarak kullandığını belirtti.

        Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusuna destek veriyor.

        Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, daha önce bir çok defa hükümetin kontrolünden çıkan bölgelerin IŞİD'den temizleneceği sözünü vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ