Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Başbakan Davutoğlu Atina'da, Başbakan Davutoğlu Yunanistan'da, Başbakan Davutoğlu'nun Yunanistan temasları.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Başbakan Davutoğlu, Atina Uluslararası Eleftherios Venizelos Havalanı'nda askeri törenle karşılandı. Davutoğlu, tören kıtasını selamladı.

        Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Vasilis Kikilias ve Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile diğer ilgililer hazır bulundu.

        Heyette, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da bulunuyor.

        CUMHURBAŞKANI PAPULYAS İLE BİR ARAYA GELDİ

        Davutoğlu, başkent Atina'da, 2 gün sürecek temaslarına, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas'ı ziyaret ederek başladı.

        Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

        Söz konusu toplantıların iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade eden Papulyas "Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir" ifadesini kullandı.

        Başbakan Davutoğlu da "Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip" karşılığını verdi.

        Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak Papulyas'ı Türkiye'ye davet ettiğini belirterek şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti.

        Daha sonra basına kapalı olarak devam eden görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da hazır bulundu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ