Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Roma'da diplomasi trafiği

        Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere Roma'ya geldi.

        İtalya'nın başkenti Roma, ABD yönetiminin girişimiyle Ortadoğu ve Ukrayna krizinin ana gündem olduğu önemli bir diplomasi trafiğine ev sahipliği yapıyor.

        Bu kapsamda, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile ayrı ayrı görüşmeler yapacağı Roma'ya bugün öğleden sonra saatlerinde Bakanlığına ait Boeing 757 tipi özel uçakla indi.

        İlk olarak bu akşam Rus mevkidaşı Lavrov ile ABD'nin İtalya Büyükelçiliği rezidansı Villa Taverna'da bir araya gelmesi beklenen Kerry, yarın da İsrail Başbakanı ile yine aynı yerde ikili görüşme gerçekleştirecek.

        John Kerry, Lavrov ve Netanyahu ile görüşmesinin dışında yarın Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin tarafından da Vatikan'da kabul edilecek.

        ABD Dışişleri Bakanının diplomatik temasları dışında Roma'daki bir diğer diplomatik hareketlilik yine yarın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmesiyle yaşanacak. Renzi-Netanyahu görüşmesinin öğle saatlerinde olacağı açıklandı.

        Bu arada, Roma'daki ziyaret trafiği öncesinde bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, "Şimdiye kadar radikal İslamcılardan gelen saldırılara karşı dik duruş sergiledik. Şimdi de BM'nin bizden iki yıl içinde 1967 sınırlarına dönmemizi istemesi ihtimali gibi diplomatik saldırılara karşı duruyoruz" derken, bunu Roma'da Kerry'e söyleyeceğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ