Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Diren Dede'nin katili suçlu bulundu, Diren Dede'nin duruşması sonuçlandı, Diren Dede'nin katiline hapis cezası.

        ABD'de gece vakti girdiği garajın sahibi tarafından vurularak öldürülen Türk asıllı Alman vatandaşı Diren Dede'nin (17) katili taammüden cinayetten suçlu bulundu.

        Montana eyaletinde görülen ve 10 saat süren karar duruşmasında jüri, katil Markus Kaarma'nın (30) taammüden cinayetten suçlu olduğuna karar verdi. En az 10 yıl hapis yatacak Kaarma hakkındaki ceza 11 Şubat’ta verilecek. Kaarma, kararı temyize götürebilecek.

        Kararın açıklamasının ardından Diren'in mahkeme salonundaki ailesi büyük sevinç yaşadı.

        Öğrenci değişim programı için ABD'ye gelen Diren Dede, 27 Nisan’da girdiği garajda pompalı tüfekle öldürülmüştü. Kaarma, daha önce evinin soyulduğunu ve bu yüzden can güvenliğinden endişe ederek Diren’i vurduğunu savunmuştu. Fakat komşuları, polisin soygun olaylarıyla yeterince ilgilenmediğini düşünen Kaarma ve kız arkadaşının, hırsızları tek başlarına yakalamak için tuzak kurmaya karar verdiklerini aktarmıştı.

        Jüri, pompalı tüfekle üç el ateş eden Kaarma’nın, aradan bir süre geçtikten sonra yaralı olan Dede’yi dördüncü kez başından vurduğu sonucuna ulaştı. Jüri, Kaarma'nın evini ve ailesini korumak için silah kullanma hakkı olsa da son atışı sadece öldürmek amacıyla yaptığına karar verdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ