Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa ‘Kişilerin MİT’le ilgisi yok’, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da tutuklanan 3 Türk vatandaşı hakkında Habertürk'e konuştu

        HT GAZETE

        Almanya’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için gurbetçiler hakkında istihbarat çalışması yaptıkları iddiasıyla önceki gün tutuklanan Muhammed Taha G., Göksel G. ve Ahmet Duran Y.’den birinin 2005’te Türk vatandaşlığından çıktığı, çifte vatandaşlık alamadığı için bu kişinin Alman vatandaşlığına geçtiği öğrenildi.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili HABERTÜRK’e konuştu. Çavuşoğlu, süreci yakından izlediklerini belirterek, “Kişilerin ne MİT’le ne de Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı ile ilgili bir bağlantısı var. Başkonsolosluğumuz olayın üzerinde. Gelişmelere göre hareket edeceğiz” dedi.

        Başbakanlık kaynakları, Almanya’da ajanlık iddiasıyla tutuklanan Muhammed Taha G.’nin Davutoğlu’nun danışmanı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Söz konusu 3 ismin de Başbakanlık ve MİT ile bağlantılı olmadığını vurgulayan kaynaklar, Başbakanlık’ta memur dahil herhangi bir görevlerinin bulunmadığını da kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ