Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Öğrencilerine Charlie Hebdo karikatürlerini zorla gösteren öğretmene uzaklaştırma!

        Fransa'nın Mulhouse kentindeki bir kolejde öğrencilerine Charlie Hebdo dergisindeki Hz. Muhammed karikatürlerini zorla gösteren öğretmen "4 ay okuldan uzaklaştırma" cezası aldı.

        Öğrencilerinin büyük bölümünün Müslüman olduğu belirtilen Mulhouse François Villon Koleji'nde görev yapan öğretmenin, öğrencilerini Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürlerine bakmaya zorladığı ve çıkan tartışmada öğrencilerden birine "Kalaşnikofunu al ve beni vur" dediği leri sürüldü. Plastik sanatlar öğretmeni, bu olayın ardından Eğitim Bakanlığı'nca 4 ay okuldan uzaklaştırıldı.

        Charlie Hebdo saldırısının ardından bugüne kadar Fransa'nın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara ait ibadet yerleri, iş yerleri ve okullara yaklaşık 50 saldırı yapıldı. Saldırılar cami bahçelerine domuz kafası atmaktan iş yeri kundaklanmasına kadar uzanıyor.

        Yine Fransa'nın çeşitli yerlerinde Charlie Hebdo ve market saldırısını yapan teröristler ile "dayanışma" gösterdiği gerekçesi ile 250 kadar kişi ve öğrenciye en fazlası 4 yıl hapis cezası olmak üzere okuldan uzaklaştırma cezaları verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ