Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer "Bu adam"ı hiç gördünüz mü?, Dünyada binlerce kişi daha önce hiç tanımadığı ama sürekli rüyalarına giren "bu adam"ı arıyor
        1

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Bu adamı hatırladınız mı? Rüyanızda hiç gördünüz mü? Dikkatlice bakın...

        2

        Bu gizemli yüzün kim olduğunu bulmak için kurulan bir internet sitesi bile var. Nedenine gelirsek...

        3

        New York'ta görev yapan bir psikiyatrist 2006 yılında kadın hastalarından birinin, rüyasında sürekli hiç tanımadığı bir adamın yüzünü gördüğünü söyler. Bunun üzerine doktor, hastasından adamın yüzünü çizmesini ister.

        4

        Ve ortaya "bu adam" çıkar...

        5

        Psikiyatrist çizimi masasında bırakır. Ertesi gün terapiye gelen hastalarından biri "ben bu adamı tanıyorum" deyince olay alacakaranlık kuşağına dönmeye başlar. Bu hasta da, tıpkı çizimi yapan kadın gibi -ki iki hasta birbirini tanımamaktadır- rüyasında sürekli "bu adam"ı gördüğünü ama onu tanımadığını söyler.

        6

        Bunun üzerine doktor, meslektaşlarına çizimi anlatır ve hastalarına göstermesini ister. 4 kişi daha, hiç tanımadığı "bu adam"ı sürekli rüyasında gördüğünü söyler.
        (Küba'da "Bu Adam ilanı)

        7

        O günden bu yana "bu adam" olarak anılan suratı rüyasında gördüğünü iddia edenlerin sayısı 2 bini aştı. Ve bu sayı dünyanın dört bir yanındaki psikiyatri kliniklerinden bildirilen vakalardan oluşuyor.
        (Rusya'da "Bu Adam" ilanı)

        8

        "Bu adam" hakkında pek çok teori var. Bunlardan biri Jung'un, insanların bilinçaltında oluşturdukları ortak bir arketip imajı olduğu. Kimilerine göre ise insanlar öyle ya da böyle bu çizimi internette bir yerlerde görüyor, hikayeyi okuyor ve bilinçaltına işlenen imajla uyuyunca rüyasında görüyor.

        (İtalya'da "Bu Adam" ilanı)

        9

        Bir diğer teoriye göre ise "bu adam" gerçek ve doğaüstü güçlere sahip, böylelikle insanların rüyalarına girebiliyor.