Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Tarihin en sıcak yılı 2014

        Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi(NASA) ileAmerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi(NOAA), 2014'ün,kayıtların tutulmaya başladığı 1880 yılından beriensıcak yılolduğunu açıkladı.

        NASA ve NOAA bilim adamlarınınortak araştırma sonuçlarınagöre, 2014 yılında sıcaklık,2005 ve 2010 yılındaki önceki rekorlardanve son38 yılın ortalamasından0,04 derece daha fazla oldu.

        NASA Yer Bilimi Bölümü Direktörü Michael Freilich, tüm dünyadan elde edilen sıcaklık ortalamalarını değerlendirerek bu sonuca vardıklarını söyledi.Freilich, "İklim değişikliği, bizim çağımızın en büyük tehlikesi" dedi.

        Güney Amerika, Çin, Rusya ve Avrupa'daki sıcaklık20'nci yüzyıl ortalamasının 0,69 dereceüzerinde gerçekleşti.

        NASA'ya bağlı Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Gavin Schmidt,araştırmayla ilgili yaptığı açıklamasında, okyanuslarda büyük bir ısınma olduğunubildirdi.

        NOAA'nın Ulusal İklim Veri Merkezi Direktörü Thomas Karl ise Avrupa'nın ve okyanusların büyük bir bölümünde rekor sıcaklık artışlarıgörüldüğünü ifade etti.

        Ayrıca Dünya Meteoroloji Örgütü'nün verilerinegöre,Japonya'nın doğusunda ağustos ayındakayıtların tutulduğu tarihten bu yanaen yüksek yağış oranı görülürken,ABD'nin batısı, Çin, Orta ve Güney Amerika'nın bir bölümündekuraklık meydana geldi.

        WMO’nun raporunda eylül ayında Balkanlar'ın bir kısmında ortalamanın üzerinde yağış görüldüğü, Türkiye'nin bir kısmındaki yağış oranının ortalamanın 4 kat üzerinde kaydedildiği bildirildi.

        Japonya Meteoroloji Ajansı da geçen hafta yayımladığı bir raporda 2014'ün son 120 yılın en sıcak yılı olduğunu açıklamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ