Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kosova'da Başbakanlık binasına saldırdılar

        Özel bir şirkete ait olan Tepçe Maden Ocağı’nın kamusallaştırılmasını da isteyen göstericilerden bazıları Başbakanlık binasına saldırdı. Başbakanlık binasının camlarını kıran göstericilere polis gaz bombası kullanarak müdahale etti.

        Başkent Priştine’de, Vetvendosye Hareketi’nin çağrısı ile Kosovalı anneleri ’Vahşi’ olarak Sırp Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç’ı protesto etmek için gösteri düzenlendi. Muhalefet partileri ile üniverisite öğrencilerinin de destek verdiği ’Başbakan görevden al, Trepçe Kosovanın’dır’ protestosuna yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Tepçe Maden Ocağı’nın da kamusallaştırılmasını isteyen kalabalık Priştine Üniversitesinden başbakanlık binasına yürüdü.

        BAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

        Annelerin Çağırısı Başkanı Mürvete Kumova burada yaptığı konuşmada, savaşta Sırplar tarafından öldürülen 12 bin kişinin anneleri olarak, yaşananlardan dolayı özür beklerken bizi rencide etmesi nedeniyle Sırp bakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kumava, Başbakan İsa Mustafa’dan Sırp Bakan’ın 26 Ocak Pazartesi günü saat 18.00’e kadar görevden alınmasını istedi. Bakan’ın görevden alınmaması halinde salı günü daha büyük bir gösterinin düzenleneceği belirtildi.

        Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti ise Trepçe Maden Ocağı’nın kamusallaştırılması yasası onaylanmadığı takdirde ’Kosova Baharı’nın başlayacağını ileri sürdü. Başbakan İsa Mustafa ve Haşim Taçi’nin istifasını isteyen göstericiler ’İsa Mustafa’yı veririz’, ’Kosova annelerini ve Trepçe’yi vermeyiz’ sloganları attılar.

        BİR GRUP BAŞBAKANLIK BİNASINA SALDIRDI

        Açıklamaların ardından bir grup, Başbakanlık binasını taş yağmuruna tuttu. Başbakanlık binasının camları kırılırken polis göstericilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından dağılan grup, yeniden toplanarak polise çatıştı. Başbakanlık binasında maddi hasar oluşurken resmi olmayan bilgilere göre, olaylar sırasında 7’si polis olmak üzere 18 kişi yaralandı, 4 kişi de gözaltına alındı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ